Bli Linnea

När kan man söka in till Linnea?

I Linnea har vi intagning av nya korister i början av höst- och vårterminen.

Om du redan nu vet att du är sugen på att söka in till Linnea kan du läsa vidare här nedan om hur en provsjungning till oss går till.

Hur går en provsjungning till?

För att bli en Linnea måste du genomgå en provsjungning. Den går till på följande vis:

Vid provet träffar du dirigenten, fyra korister (en representant från varje stämma) och ytterligare någon person. Vid provet får du

 • sjunga skalor uppåt och nedåt
 • sjunga en sång som du själv förberett
 • sjunga efter noter som du aldrig sett förut (notläsningsprov)
 • sjunga Värmlandsvisan tillsammans med andra stämmor
 • sjunga härmningsövningar (gehörsprov)

Förberedelser

Det du ska göra hemma, före provet, är att bestämma en sång som du ska sjunga.  Välj en sång som du själv tycker om och som motsvarar det röstläge du söker till.  Vi ser gärna att du väljer en mer traditionell sång eller visa, framför ett mer poppigt stycke, då det blir lättare för oss att bedöma din röst då. Se till att du är uppsjungen när du kommer till provet!

Du kommer även att få sjunga en stämma ur Värmlandsvisan (du får ut noter och övningsfil på mail när du bokar tid för provsjungning).

Är du lite osäker på vilken stämma du tillhör?
Här en liten lathund:

 • Har du någonsin spräckt glas med enbart rösten?
  Då är du säkerligen förstasopran!
 • Känner du att du är nära på att kunna sjunga i en herrkör, men ändå är tjej?
  Då är du säkert andraalt!
  För övriga stämmor – kom på provsjungning ändå så reder vi ut det där!
  Vi söker korister i alla stämmor!

  Boka tid för provsjungning

  Vill du provsjunga? Skicka då ett mail till vår antagningsansvarige (antagning@damkorenlinnea.se) med information om din tidigare sångvana och vilken stämma du önskar söka.

  Övrigt

  Eventuella frågor kan skickas till vår antagningsansvarige (antagning@damkorenlinnea.se).

Gillar du att sjunga i kör, men känner att du platsar bättre i en manskör än i en damkör? Kolla då gärna in våra bröder Linköpings Studentsångare (http://lkss.se/hem/).


Om du har tidigare gedigen körvana eller sjungit mycket själv och spelat i orkester bör du ha goda chanser att kunna ta dig in i Linnea! Om du inte har musicerat mycket tidigare, men bär på en osedvanligt stor, men slumrande talang, är också förutsättningarna goda!

Linnea är en kör med hög ambitionsnivå och därmed höga krav på närvaro på repetitioner, konserter och andra sångtillfällen. Ordinarie repetitioner äger rum på måndagar kl 18.30-21.00 i Musicum på universitetsområdet. Varje termin har vi också en eller flera repdagar, då vi repar en hel lördag eller en hel helg. Förutom sjungandet ingår det även att bidra till organisationen då den styrs av koristerna, därmed ser vi det som en stor fördel om det är något som du har intresse för.

En korist som har blivit godkänd på provsjungningen blir antagen som novis. När novisen har visat att hen kan och vill sjunga i Linnea, blir hen antagen till kören på riktigt. Detta innebär dock inga ytterligare prov. Att vara med i Linnea kostar 200 kr per termin, en avgift som går bl.a. till gemensamma aktiviteter.