Bli Linnea

För att bli en Linnea måste du genomgå en provsjungning. Den går till på följande vis:

Vid provet träffar du dirigenten, fyra körsångare och ytterligare någon person. Alla dessa lyssnar när du sjunger. Vid provet får du

  • sjunga lite skalor uppåt och nedåt
  • sjunga en sång som du själv förberett
  • sjunga efter noter som du aldrig sett förut (notläsningsprov)
  • en på plats inövad stämsång
  • göra lite härmningsövningar m.m. (gehörsprov)

Förberedelser

Det du ska göra hemma, före provet, är att bestämma en sång som du ska sjunga.  Välj en sång som du själv tycker om och som motsvarar det röstläge du söker till.  Vi ser gärna att du väljer en mer traditionell sång eller visa, framför ett mer poppigt stycke då det blir lättare för oss att bedöma din röst då.  Se till att du är uppsjungen när du kommer till provet!

Du kommer även att få sjunga en stämma ur Värmlandsvisan, men du blir tilldelad en stämma på plats och får tid och hjälp att lära dig stämman, så detta är inte ett moment som kräver förberedelse.

Är du lite osäker på vilken stämma du tillhör?
Här en liten lathund:

* Har du någonsin spräckt glas med enbart rösten?
Då är du säkerligen förstasopran – vi behöver dig!!!
* Känner du att du är nära på att kunna sjunga i en herrkör, men ändå är tjej?
Då är du säkert andraalt – vi behöver dig också!!!
För övriga stämmor – kom på provsjungning ändå så reder vi ut det där!

Boka tid för provsjungning

Vill du provsjunga? Skicka då ett mail till vår antagningsansvarige med information om din tidigare sångvana och vilken stämma du önskar söka.

Övrigt

Om du är förkyld eller på annat sätt inte känner dig i form; försök att komma till provet ändå. Eventuella frågor kan skickas till vår antagningsansvarige .

Gillar du att sjunga i kör, men känner att du platsar bättre i en herrkör än i en damkör? Kolla då gärna in våra bröder Linköpings Studentsångare.


Om du har tidigare gedigen körvana eller sjungit mycket själv och spelat i orkester bör du ha goda chanser att kunna ta dig in i Linnea! Om du inte har musicerat mycket tidigare, men bär på en osedvanligt stor, men slumrande talang, är också förutsättningarna goda!

Linnea är en kör med hög ambitionsnivå och därmed höga krav på närvaro på repetitioner, konserter och andra sångtillfällen. Ordinarie repetitioner äger rum på måndagar kl 18.30-21.00 i Musicum på universitetsområdet. Varje termin har vi också en eller flera repdagar, då vi repar en hel lördag eller en hel helg.
En sångerska som har blivit godkänd på provsjungning enligt nedanstående, blir antagen som novis. När novisen har visat att hon kan och vill sjunga i Linnea, blir hon antagen till kören på riktigt. Detta innebär dock inga ytterligare prov. Att vara med i Linnea kostar 200 kr per termin, en avgift som går bl.a. till gemensamma aktiviteter.