Beskrivning av poster HT22

Glad måndag! Här kommer en glad hälsning från våra....

Notbibliotekarier! 🌸

Halli hallå där allesammans! Julen närmar sig i full fart och alla små tomtenissar sätts i arbete efter en lång semester för att kunna leverera klappar till alla snälla barn. På samma sätt har Linnea sina alldeles egna små nissar som tisslar och tasslar i kulisserna året runt för att se till att alla snälla linneor får de noter de ska ha… Men vilka är dessa nissar?

Vi är Linnéas notbibliotekarier! En liten grupp på 3 linneor som fixar och trixar med noter och pärmar och ser till att kören har tillgång till all den musik vi ska sjunga! Vår lilla grupp består utav S2:an Julia, A1:an Elin och A2: an Freja.

Vi jobbar bland annat med att köpa in noter, dela ut och samla in noter, samt med att sortera in dem i Linneas fina notbibliotek. Ibland har vi även kontakt med kompositörerna själva för att få licenser till att framföra deras stycken. Arbetet är mycket varierat och vi känner att det är en perfekt post att börja sitt engagemang i Linnea med! På köpet får man dessutom en exklusiv första titt på vad som skall sjungas i kören, samt förfinade alfabet-rabblings-kunskaper.

Det bästa med vår post är att vi kan fungera i en mindre arbetsgrupp som har gett fina vänner från olika stämmor! Posten i sig är även lagom stor att börja med och kan ge en givande inblick bakom Linneas kulisser, samt ett roligt samarbete helt enkelt! Eftersom arbetet delas upp mellan hela gruppen kan man dessutom avlasta varandra i stressiga tider, vilket kan vara skönt om man har mycket annat på gång samtidigt. Så var inte rädda - kom och sök till vår musikaliska nisse-verkstad! :3

Vad gäller den godaste glassen så tycker vi att alla glassar förtjänar den titeln, men om vi själva fick välja något sött att smaska på, hade vi nog valt “Gott & Blandat - Julmix”!

Styrelsen har flera ledamöter, här kommer den andra:

Ledamot 2! 🌸

  • Namn: Robert Liljenström 
  • Din koppling till Linnea: Sjungit länge i Studentsångarna, så därigenom
  • Marknadsför din post i kören: är postbefriad 🙂 Nej, är medlem i styrelsen.
  • Favoritglass: en riktigt bra vaniljglass
  • Favoritstamsång: Ack, ack, om det vore - låten, är den en stämsång? Mer av den i alla fall. 

Styrelsen har flera ledamöter, här kommer den första:

Ledamot 1! 🌸

Namn: Therese Öberg

Min koppling till Linnea: Jag sjöng A1:1 i kören 2000-2014 och prövade på en massa olika poster under tiden. Idag är jag stolt Tant Gredelin och styrelsemedlem.

Min post i kören: Min roll i styrelsen är bland annat att hjälpa till att komma ihåg vad/hur vi har gjort tidigare, så att vi kan dra lärdom av det. Dessutom kan jag som inte längre är student bidra med ett mer långsiktigt perspektiv både bakåt och framåt i tiden. Och jag har sett hur andra föreningar och företag arbetar, vilket också kommer till nytta ibland. Det är väldigt roligt att få behålla kontakten med kören på det sättet!

Min favoritglass: Melonsorbet från Bosses Glassbar

Min favoritstamsång: Oh, svårt val! Anders Zorns snapsvisa (fåm-fåm), om man vill ha något kort. Annars Madonnamedley.

Den här veckan börjar vi med några hälsningar från Linneas styrelse:

Styrelseordförande! 🌸

Hej tjolahopp! 

Jag heter Jemiine och är DadL:s styrelseordförande. Hösten 2015 flyttade jag till Linköping från Österbotten, det var då min resa i DadL började. Efter några år som stämledare (i A1) och flexibel funktionär blev jag tillfrågad att ta över ordförandeskapet i styrelsen. Det var spännande tider. Uppdelningen av “gamla styrelsen” till en ledningsgrupp och en styrelse var färsk och arbetsfördelningen skulle struktureras upp. Jag betraktar styrelsen som en resurs, medlemmarna tänker visionärt, vrider och vänder på strategier och håller blicken fäst 5-10 år framåt i tiden. Vad är nästa steg för DadL? Visst låter det som en härlig grupp! Min uppgift som styrelseordförande är i stora drag att lyssna, kommunicera, planera och strukturera. 

Favoritglass: Salt lakrits alternativt citronsorbet. 

Favoritstamsång: Wassail! 

Thank God it's Friday - and thank God S2 has Emma:

Stämledare för S2! 🌸

Hallå där! Jag heter Emma, och är stämledare för S2, även känt som professionell facebook poll-makare! Att vara stämledare kan innebära många olika saker, beroende på vad som händer i kören just nu, men i grund och botten handlar det om att ha ett övergripande ansvar för sin stämma och se till att alla medlemmar får den info de ska ha, att stämman ser till att repa på egen hand när det behövs och att alla mår bra och har kul! Det roligaste för mig är när vi stämrepar och kan jobba musikaliskt i en lite mindre grupp, för att sedan kunna komma till repen och höra resultatet tillsammans med alla ni andra. Jag personligen har en bakgrund med mycket musik, och försöker utnyttja det genom att leda våra stämrep, men det är definitivt inte ett måste för den här positionen. Det viktigaste är att man är en samordnande punkt mellan stämman och övriga kören, resten hjälps stämman åt med att ordna tillsammans.

Som stämledare bör man gilla att vara “spindeln i nätet” och vara lite organiserad, det kan bli många meddelanden om närvaro, planering av rep, påminnelser om anmälningslistor, etc. Det är en jätterolig position där man ofta får lära känna sina stämsystrar väldigt nära och känna att man är en viktig del av körens verksamhet och utveckling.
På fritiden jobbar jag som utvecklingsingenjör på Skärblacka pappersbruk (yeeey, kartong!) och försöker slå världsrekord i nedåtgående hunden. Är tyvärr inget fan av glass, men om jag måste välja så blir det kornetto jordgubb (gamla-gamla receptet!)

Den här posten kan ni söka vi valberedningens länk: https://forms.gle/dkBmdEz5CqxpUEtP7

Klubbmästarinna + Klubbmästeriet! 🌸

2022 har vi inte haft någon klubbmästarinna, men däremot ett fantastiskt klubbmästeri! Klubbmästeriet ansvarar för att planera allt det roliga som inte är rent körmässigt. Under 2022 har vi anordnat internatet, hjälpt jubileumsgruppen med jubileumssittning och galamiddagen efter festivalen och just nu planerar vi glitter och glamour samt julfesten tillsammans med LKSS. Klubbmästeriet samarbetar gärna med LKSS klubbmästeri vid gemensamma tillställningar.

Klubbmästarinnans roll är att ha övergripande koll på klubbmästeriets arbete och vara med på ledningsgruppen möten.

Ett nytt inlägg och en ny fantastisk funktionär:

Konsertkjesarinna! 🌸

Hallihallå! Jag heter Julia, jag sjunger i A1 och är körens konsertkejsarinna. Att vara konsertkejsarinna innebär mycket praktiskt arbete med körens konserter. Tillsammans med konsertgruppen gör man alla de där sakerna, både stora och små, som krävs för att få ihop en konsert, och som konsertkejsarinna är man den som leder det arbetet. Konsertgruppen arbetar med allt från att skriva manus och bestämma förflyttningar på konserter till att köpa in blommor till solister och hitta den perfekta lokalen att ha konsert i. Som konsertkejsarinna är man också medlem i ledningsgruppen och det konstnärliga forumet, där man bland annat får ge förslag på repertoar till körens konserter. Kort sagt är detta en post som verkligen passar den som tycker om att vara kreativ. 

För mig har arbetet som konsertkejsarinna varit jätteroligt. Arbetet är som sagt väldigt kreativt, och det har varit väldigt givande att tillsammans med konsertgruppen och det konstnärliga forumet försöka hitta sätt att lyfta körens konserter till nästa nivå, och också vara med och utveckla körens verksamhet i ledningsgruppen. 

När jag inte sjunger i kör pluggar jag till lärare och jobbar med att prata om livet förr med turister. Min favoritglass är hallonsorbet 🙂

Glad Fredag! Här kommer jag!

Marknadsföringsansvarig! 🌸

Hej, Katja här!

Nu i höst började jag jobba med marknadsföring = mafö (alltså reklam/info) för kören. Tidigare hjälpte jag Caroline Gunnarsson med detta, men provar nu lite själv 🙂 Pluggar för övrigt till lärare 4-6 och sjunger S2!

Det är kul att greja med mejl, vara kreativ, hålla koll på datum, vara med på LG-möten och försöka ligga ett steg före med mafö. Hittills har jag fixat lite affischer, postat lite på sociala medier och målat märket i märkesbacken. Just nu håller jag på att fila på hur vi ska få så många som möjligt att upptäcka vår luciakonsert och göra vårt luciatåg till en höjdpunkt för hela Linköping i decembermörkret. Det är planering av affischer, biljettförsäljning, FB-reklam och kontakt med annan media. Det är även jag som fixar med den här interna marknadsföringen om körens poster till er as we speak. Så komsi komsi - sök en post vet jag! 😉

Josefin Brehmer hjälper mig lite just nu med småsaker. Vill du också hjälpa mig kan du söka till marknadsföringsutskottet, eller prata med mig 🙂 Då kan du få sätta upp affischer i stan, peppa korister att dela evanemang, ta hand om instagram lite flitigare än vad jag gör och komma med egna idéer 😉 

Om vi har möte hemma hos mig någon gång och blir glass-sugna - då går vi och köper Magnum! I all fall jag 🙂

Idag får ni veta mer om vår härliga money-woman som också sitter med i LG:

Kassören! 🌸

Hej! Jag heter Ebba och är körens kassör. Utöver den ärofyllda titeln är jag dessutom A2a. Jag är 24 år och har haft musik som mitt största intresse genom hela livet. Jag började i kören VT22 och blev kassör strax därefter. Jag hade aldrig haft något att göra med ekonomi eller bokföring innan utan levde med mantrat “jag är dålig på matte” och har på så vis undvikit ämnet. Känner du igen den inställningen kan jag meddela att det är väldigt lite matte utan snarare mer dokumentation och organisering som rollen innebär, tycker du om ordning och reda är denna post något för dig. Mina uppgifter som kassör är i stort att hålla koll på och bokföra körens ekonomi. Det gör jag genom att se till att betalningar kommer in och att fakturor betalas, håller koll på att vi följer budgeten samt bokför våra transaktioner. Som kassör är man med i både Ledningsgruppen och Styrelsen vilket gör att man får en otroligt god insyn i körens organisation och arbete och får möjlighet att påverka beslut som tas. Att bli kassör var för mig ett väldigt spontant men oerhört bra beslut då jag kom in i gemenskapen väldigt snabbt tack vare att så många Linneor är engagerade i organisationen och inte minst genom den tacksamhet som visas för att man engagerar sig, vi är verkligen ett team som peppar varandra! Dessutom har jag lärt mig mycket om ekonomi och bokföring som jag kommer ha god användning för även i framtiden. Värt att nämna är att jag fortfarande ber om hjälp ofta och det finns alltid någon som kan hjälpa till, vad man än kan tänkas stöta på. 

Min favoritglass är SIAs Polkaglass alla dagar i veckan!

Vi fortsätter serien med några inlägg i veckan. Här har Sonya skrivit lite om sin önskade (!) högra hand:

Vice ordförande! 🌸

Viceposten står för tillfället tom så det är jag (Sonya) som också sitter på den. Det är vice som får mejlen som skickas till info@damkorenlinnea.se och de mejlen handlar oftast om att någon vill boka en sjungning med oss. Det man gör som vice är då att svara på den mejlen, höra med LG om vi kan ta sjungningen, och sedan följa bokningen hela vägen. Det innebär att man gör ett kontrakt utifrån vår mall, skapar eventet i vårt kalendarium, gör en anmälningslista, skapar en messengergrupp med koristerna som ska sjunga, håller koll på att någon är kontaktperson, ser till att sjungningen genomförs och sen vidarebefordrar informationen till kassören så att hon kan skicka iväg en faktura så att vi får in vårt cash! 

Se hit! Här får ni en inblick i körens poster och grymma funktionärer!

Först ut: Vår underbara LG ordförande! 🌸

Hej, jag heter Sonya! Jag sjunger i A2, har varit med i Linnea sedan HT20, och är Ledningsgruppsordförande! Min främsta uppgift är att leda Ledningsgruppen, det vill säga förbereda inför de möten som vi har i en timme varannan vecka innan måndagsrepet, samt delegera uppgifter, och mejla runt till allt och alla. I Ledningsgruppen organiserar vi mycket av den magi som sedan resten av kören får uppleva och vi diskuterar igenom beslut som vi tror kommer vara de bästa för koristerna. 

Det posten har gett mig, förutom sjuka mejl-skills, är såklart en inblick i hur organisationen fungerar och går ihop vilket har gjort mig ännu mer imponerad av oss alla i kören. 

Posten passar någon som gillar att ha koll på saker, har ett liiiitet kontrollsbehov, samt kan tjata på ett trevligt sätt (för man kommer behöva göra många påminnelser)!

Min favoritglass: Kulglass i chokladsmak som är riktigt mörk och rik!